Bardzo skuteczna i prosta w obsłudze ostrzałka do noży. Sekretem ostrzałek AnySharp® są trójkątne płytki ostrzące wykonane z węglika wolframu, który jest niezwykle wytrzymałym materiałem, powstałym wskutek syntezy metalicznego wolframu i węgla w temperaturze do 2000 °C. Twardość tego materiału jest porównywana do diamentu czyli najtwardszego materiału na Ziemi. Właśnie z tego powodu skrawanie ostrza noża jest możliwe i efektywne. Płytki w całości zostały wykonane z węglika wolframu dzięki czemu przewyższają konkurencję żywotnością. Ostrzałka jest wyposażona w gumową przyssawkę z dźwignią PowerGrip®, która zapewnia stabilizację i bardziej precyzyjny proces ostrzenia. Ostrzałka ma prostą konstrukcję z wykończeniem w kolorze grafitowym.
Jak naostrzyć nóż?
Ostrzałkę należy umieścić na blacie, docisnąć i opuszczając dźignię przytwierdzić do podłoża. Noże przeciąga się pomiędzy płytkami, delikatnie dociskając, w kierunku „do siebie”, aż do uzyskania odpowiedniej ostrości.
AnySharp do większości noży kuchennych
Ostrzałek AnySharp® można używać do większości noży kuchennych gładkich i ząbkowanych, jak nóż do chleba, wykonanych ze stali węglowej, nierdzewnych a także tytanowych. Ostrzałki sprawdzą się również w ostrzeniu finek, scyzoryków, tasaków oraz noży myśliwskich a nawet siekier. Nie należy używać produktu do ostrzenia noży ceramicznych oraz drobnoząbkowanych jak np. noże do steków.
Gwarancja producenta
2 lata gwarancji na wersję classic obejmuje całą ostrzałkę AnySharp®. Żywotność płytek ostrzących to 10.000 przeciągnięć nożem. Jeżeli podczas eksploatacji, skuteczność ostrzenia zmniejszy się, należy zamienić płytki stronami. Ostrzałka będzie ostrzyła jak nowa, kolejną ilość cykli.
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.